Thursday, May 5, 2011

Keputusan ku...

esok dah kertas last tuk aku sem nie..huhuhu tak sabar rasanya tuk aku abiskan paper esok... jeles jugak aku tengok kawan2 aku kos lain dah merdeka... lepas je abis exam esok.. aku ada 5 hari lagi tuk balik semenanjung.. tu lagi lah tak sabar..huk3... dahlah 6 bulan tak jejak kaki kat umah..huhuhu

"orang kampung nantikan kepulangan anak jati kampung nie..hahahah" nak jerit macam nie rase...huhuhuhu

ni aku nak criter sikit pasal hari ini... pagi tadi.. tengah aku jawab exam CAG 1010 Sains Tanaman Asas... aku dimaklumkan bahawa aku bersama 17 lagi yang lain berjaya menerima tawaran daripada Sime Darby Plantation Academy ( SDPA).. kami diarahkan untuk erkumpul kat bahagian Akedemik untuk sedikit taklimat mengenai tawaran ini..

Tepat jam 5 P.m
Tempat : Bahagian Akedemik UPMKB

sebaik sahaja aku sampai di bahagian akedemik.. adalah seorang insan nie call aku ajak g jogging... huhuhu tapi takleh join lah sebab ada hal ini.. mungkin tu kali terakhir kot aku akan jogg dengan dia.. cewah..hak3... masa nie kami diberitahu bahawa pihak UPMKB tak menghalang sama ada untuk ke SDPA ataupun kekal dibumi UPMKB tercinta nie...huhuhu pertemuan berlangsung selama sejam setengah dimana pelbagai soalan ditanya untuk mengetahui dengan lebih lanjut..

masa tu pikiran aku berbelah bahagi.. sama ada nak stay atau tinggalkan kawan2.. lepas perjumpaan tu.. ada makan malam yang disediakan oleh pihak UPMKB.. best giler... nasi ayam.. kenyang perut taw.. memang tak terkata sedapnya.. cewah..hak3..

Balik tu terus je aku call family aku mengenai tawaran ini... mama aku tak kesah mana satu pilihan aku... dia terima je.. sebab hidup ni aku tentukan masa depan.. thanks mama...huhuhu lepas tu mama aku suruh cakap nga ayah aku... amsa tu macam2 perasaan aku ada.. bukan apa... aku nga ayah aku nie kurang sikit..huk3 " all desicion in your hand " itulah yang ayah aku cakap.... makinlah bercelaru fikiran aku..

aku sekarang nie tengah pening nak pilih yang mana satu... tapi.. apa yang pasti.. aku dah buat satu keputusan yang mungkin orang lain takkan setuju kot..hak3.. aku nak bagitau sekarang ke?? hmmm aku rase biarlah rasa.. hak3... kalau sapa nak tahu keputusan aku...

tunggulah apabila semester depan bermula.. andainya aku ada disini lagi... maknanya aku tolak SDPA... tapi andainya aku dah tak ada kat UPMKB maknenyer... aku pergy SDPA...
TUNGGU....HAHAHA

1 comment:

iqin othman said...

bai. *tiba-tiba*

HAHA