Tuesday, March 1, 2011

SAJE-SAJE JEW...

Jikalau orang tak suka tak apa
Tapi janganlah kau mengata
Sudah menjadi adat di dunia
Ada rupa dan berharta orang suka

Jikalau orang tak suka tak apa
Biarlah ku mengundur diri
Mungkin kau rasa aku tak sepadan
Dengan dirimu

( 1 )
Ku sedar diri ini
Aku hanyalah insan biasa
Tapi aku ada harga diri

Walaupun terguris hati ini
Hingga menitis air mata
Namun semuanya tak bererti
Bagimu

Waktu orang suka semuanya indah
Waktu dah tak suka oh ada-ada saja
Sukarnya nak ku temui
Cinta yang sejati dan bahagia

( ulang 1 )

Jikalau orang tak suka tak apa
Tuhan masih menyayangiku
Moga suatu hari akan tiba
Jodoh buatku dengan insan
Yang ikhlas cintanya

Jikalau orang tak suka tak apa… Lagu dendangan kumpulan Screen.. yup aku minat dengan lagu nie.. aku pun tak tahu kenape..heheheh giler jugak aku ni kan.. suke tapi xtahu knape..huhuhu

Sometimes aku terpikir jugak lah pasal relationship ni… memang susah tuk luahkan perasaan kepada orang yang betul2 kita sayag.. memang itulah kenyataan nyer… Macam lirik lagu ni jugak… terlalu sukar untuk mengungkapkan apa itu cinta…. Hahahah…

Tapia pa yang aku nak gtaw.. kita kena luahkan jugak kat orang yang kita saying tu sebab takut suatu hari nanti kita akan berputih mata.. dan hanya melihat si dia berbahagia dengan orang lain… huhuhu mungkin aku dah pernah rase kot…kakakaka… lawaklah ko ni amir…huhuhu

Dulu aku pernah la hade prasaan kat seseorang nie.. tapi aku takut tuk luahkan kat dye…huhuhu.. sampailah satu mase ramai kawan-kawan aku menyuruh aku memberanikan diri tuk menyatakan prasaan ini.. aku pon cubelah try… namun.. ape yang aku dapat khabar darinya bahawa diriny tidak bersedia lagi tuk menerima aku.. aku pun redha lah dengan ketentuan Illahi..cewahh..hahahah walaupun hati ini amat perit tuk menerimanya,… tapi tak apa.. kalau orang dah tak suka.. apa lagi yang boleh kita buatkan… biarlah dia bahgia dengan orang yang dia saying.. kerana.. aku hanya ingin melihat orang yng aku saying bahagia bersama insane tersayang bukannya terasa sedih….

Ermmm… cinta sejati ialah cinta yang sedia menerima kita seadanya.. dan bukannya hanya memandang paras rupa… kebendaan dan sebagainya… apa yang aku harapkan ialah aku menemui cinta yang sejati itu…hahahah tapi sebelum itu.. nak blaja dulu.. baru boleh bercinta…hahhaha

1 comment:

ok said...

ape kate blaja smbil bcinta..x mbzir ms..=P